Hva synes du om denne situasjonen?

Bruk først litt tid på å gå igjennom nedenstående video før vi analyserer den nærmere. Videoen viser en mann og en kvinne som spaserer arm i arm, og mannen havner etter hvert i en kampsituasjon med to andre menn. Jeg tror videoen er fra Russland, uten at det egentlig spiller noen stor rolle.

 

Som det er nevnt andre steder, vil svært mange berømme mannen her for å «ta seg av» de to andre personene og beskytte kvinnen han er sammen med på en svært resolutt måte. Vedkommende er tydeligvis en veltrent person – en fighter med gode bokse-/slagferdigheter. Utvilsomt, «forsvareren» her er absolutt i stand til å håndtere situasjonen fysisk – han har også en grunn til å reagere siden kvinnen han er sammen med blir utsatt for et etterslenger av et slag. Så siden han slår ned de to andre uten problemer, er vel alt OK, eller hva?

Er dette godt selvforsvar?

Det vi imidlertid bør spørre oss selv er om dette egentlig er godt selvforsvar – kunne situasjonen vært håndtert på en annen måte? Etter min oppfatning er dette svært slett selvforsvar, og at ja, dette kunne absolutt vært gjort annerledes, sannsynligvis slik at det ikke ble noen situasjon i det hele tatt.

Det virker på meg som om «bokseren» kan være ute etter bråk. Det er særdeles kort tid fra kvinnen blir truffet, til mannen går til aksjon – så kort tid at det grenser mot det absurde. Dette er enten en person med ekstremt tenningsnivå, en som er «på» hele tiden … eller så er han rett og slett ute etter en anledning til å slå ned noen.

Selv om mannen slår ned de to andre mannspersonene og går videre, så er ikke situasjonen over. De to som blir slått ned følger etter paret, og det kan se ut som om en av dem tar opp noe fra en lomme. Dette kan være en situasjon som utvikler seg til et våpenangrep. Ting er ikke over før det er over!

Hvordan kunne hendelsen vært unngått?

Først og fremst kunne mannen brukt årvåkenheten og sett de to andre som veivet rundt på fortauet. Ved å gå rundt – i ytterste fall krysse veien – unngås armen som treffer kvinnen. Det å være så bestemt/sta at man står på sitt uansett, er svært uheldig fra et selvforsvarsperspektiv.

Selv om mannen valgte ikke å krysse gaten, kunne han ihvertfall byttet side med kvinnen for et kort øyeblikk, vært klar når han passerte de to andre mennene, og handlet litt mer forebyggende enn dette machotullet her.

Hvis du er uenig, eller har andre synspunkter hører vi gjerne fra deg; send oss en melding eller legg igjen en kommentar nederst på siden! Det er få ting som er mer interessant enn en god og meningsfull utveksling av erfaring og synspunkter – selvforsvar, årvåkenhet og andre relevante temaer er ikke unntatt fra dette :-)

Kontakt Oss:

Ta kontakt med spørsmål, kommentarer eller ønsker! Vi kan gjerne ringe deg hvis det skulle passe best. Evt. gå til vår kontaktside her.

Om Våre Tjenester:

Foredrag

Informasjon: Her

Privattrening

Informasjon: Her

Grupper

Informasjon: Her

Kvinnekurser

Informasjon: Her

Spesialkurser

Informasjon: Her

Åpne kurser

Informasjon: Her

Yrkeskurser

Informasjon: Her

Klubber

Informasjon: Her

Online læring

Informasjon: Her